اختلال دو قطبي چيست؟ علت بيماري دوقطبي و راه هاي درمان آن
اختلال دو قطبي چيست؟ علت بيماري دوقطبي و راه هاي درمان آن
کمتر کسي را ميبينيد که اسم اختلال دو قطبي به گوش او نرسيده باشد. درعينحال افراد کمي درباره اين اختلال رواني اطلاعات جامع و کاربردي دارند. اگر از کسي بپرسيد که اختلال دوقطبي چيست، بدون شک به عباراتي چون «مودي بودن»، “افسردگي شيدايي”، «ثبات خلق نداشتن»، «افکار خودکشي داشتن»، «پر انرژي و کم انرژي بودن» و شرايط رواني و الگوهاي رفتاري مشابه اشاره ميکند.
بهطورمعمول کساني که با اين اختلال آشنايي اندکي دارند، از شنيدن نام آن دچار ترس ميشوند. همچنين کساني که علائم و نشانههاي اين اختلال رواني را در نزديکان و آشنايان خود مشاهده ميکنند، دچار اضطراب و وحشت ميشوند. بنابراين توصيه ميکنيم مطالب زير را با دقت مطالعه کنيد و با ديد بازتر و ذهن آرامتر به اين اختلال بپردازيد.
در اين مطلب از دکترتو با اختلال دو قطبي، علائم آن، علل ابتدا، مشکلات افراد مبتلا به دو قطبي و درمان دو قطبي و ديگر جنبههاي اين اختلال رواني آشنا ميشويم. تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد.
اختلال دو قطبي يا بايپولار چيست؟
بيماري دوقطبي چيست؟ اختلال دوقطبي (اختلال دو قطبي به انگليسي Bipolar) يک اختلال رواني و يکي از بيماري هاي اعصاب و روان است که در گذشته به آن شيدايي افسردگي ميگفتند. فردي که به اين حالت رواني مبتلا باشد، حالات مختلفي از دورههاي شيدايي و فرازهاي احساسي (مانيا و هايپومانيا) و دورههاي افسردگي و نشيبهاي رواني (دپرسيون) را تجربه ميکند.
هنگاميکه شخصيت دوقطبي به علائم افسردگي دچار ميشود، احساس ناراحتي و نااميدي پيدا ميکند. معمولا در اين اپيزود، فرد نسبت به فعاليتهاي روتين روزمره اشتياقي ندارد. او براي انجام فعاليتهاي جديد هم تمايلي نشان نميدهد. هنگاميکه مود و حالت رواني فرد به مانيا يا همان شيدايي تغيير ميکند (و ياهايپومانيا که حالت خفيفتر مانيا است)، رفتارهايي پرانرژي از خود نشانميدهد. همچنين نسبت به بيشتر مسائل اطراف خود، اشتياق بياندازه و غيرعادي نشانميدهد.
البته ميتوان با يک برنامه درماني مناسب و کاربردي، نشانهها و علائم اين اختلال را تخفيف داد و در ادامه بحرانهاي تغيير حالات رواني را مديريت کرد. در بيشتر موارد مبتلايان نسبت به درمان دارويي و سايکوتراپي به خوبي پاسخ ميدهند و کيفيت زندگي آنها به طور چشمگيري افزايش مييابد. اين بيماري از انواع بيماري هاي رواني است و از آنجايي که درمان آن بهتنهايي سخت است، توصيه ميکنيم از مشاوره تلفني اعصاب و روان که در سايت دکترتو فراهمشده استفاده کنيد.
همانطور که ميدانيد هر بيماري و يا اختلال رواني علائم و نشانههاي مختص به خود را دارد. برخي از نشانه هاي اختلال دو قطبي، جزو شکايات خود بيمار هستند. از طرفي برخي علايم اختلال دو قطبي هم توجه متخصص و يا اطرافيان بيمار را به خود جلب ميکنند. در ادامه به نشانههاي دوقطبي در حالتهاي مختلف رواني ميپردازيم:
?. علائم مانيا و هيپومانيا در يک فرد مبتلا به اختلال دوقطبي
مانيا يا شيدايي و هيپومانيا يا نيمه شيدايي دو فاز متفاوت با علائم نسبتا مشابه هستند. مانيا يا شيدايي نسبت به هيپومانيا حالت شديدتري است و داراي علائم برجستهتري است. علائم اختلال افسردگي شيدايي سبب ايجاد مسائل و مشکلات جدي در زمينه کاري، تحصيلي، احساسي و روابط فرد ميشود. مانيا ميتواند سبب سوق دادن فرد به سمت روانپريشي شود و روانشناس را مجبور به بستري کردن بيمار در بيمارستان کند. بيماران در هر دو حالت مانيا و هيپومانيا حداقل ? مورد از علائم ذکر شده را دارند.
به شکل غيرقابل کنترلي شاد، پرانرژي و هيجانزده هستند.
فعاليت، انرژي و اضطراب آنها به شکل قابل توجهي افزايش مييابد.
دچار حالتي به نام يوفوريا ميشوند که عبارت است از اعتماد به نفس بيشازحد و احساس خوبي داشتن.
احساس نياز به خواب نميکنند و دچار کمخوابي ميشوند.
به طرز عجيبي پرحرف ميشوند.
افکار مغشوش و پراکنده بسياري دارند و ايدههاي بسياري در سر آنها ميگذرد.
نميتوانند به خوبي تمرکز کنند و دچار حواسپرتي ميشوند.
نميتوانند به خوبي و عاقلانه تصميمگيري کنند. بهعنوان مثال، سرمايهگذاريهاي اشتباه و نادرست ميکنند و يا ولخرجيهاي بيدليل انجام ميدهند. همچنين تصميمات پرخطر در حيطه ارتباطات جنسي خود ميگيرند.
https://p-tweets.com/donya78222
https://list.ly/list/9Jj6-dnyy-hrj?make_list_mode=true
https://socialsocial.social/user/donya78222/
https://macro.market/company/-1691
https://letterboxd.com/donya78222/
https://answerpail.com/index.php/user/donya78222
https://www.indiegogo.com/individuals/36309403
https://visual.ly/users/kameh47572/portfolio